Gids voor het verwijderen van gel-, dip- en acrylnagels zonder schade

Dus wat moet een manicure-liefhebber doen als je gel-, acryl- of dip-poedernagels uitgroeien? Normaal gesproken is het verwijderen van je nagels niet iets dat je thuis zou moeten proberen. Maar voordat u toegeeft aan de verleiding om uw nagellak te bijten of eraf te halen, moet u weten dat er manieren zijn om deze thuis zonder schade te verwijderen. Hier leest u hoe u uw nepnagels veilig kunt verwijderen.

Vijl je nagels
Vijl het oppervlak van je nagels voorzichtig af met een grove nagelvijl. Als je gel- of dippoedernagels hebt, wil je gewoon de glanzende toplaag verwijderen. Voor acrylverf kun je iets meer vijlen, waarbij je ervoor moet zorgen dat je de natuurlijke nagel eronder niet raakt. Hoe dunner de laag acryl op je nagels, hoe gemakkelijker het loskomt als je het in nagellakremover laat weken (onze volgende stap). Pas op dat u niet overboord gaat en uw nagelbed niet beschadigt.

Geniet van ze (en laat ze opnieuw weken)
Volgende stap: Week je nagels in nagellakremover – de 100% aceton variant. U kunt dit doen door een kleine kom of mok met aceton te vullen en uw nagels erin te dopen, of u kunt wattenbolletjes in aceton laten weken, op uw nagels doen en ze in kleine vierkantjes aluminiumfolie wikkelen.

Controleer na ongeveer 10 minuten je nagels. De lak is zachter geworden en is plakkerig en kleverig geworden. Gebruik een nagelriemschijf of een houten stok om zacht geworden polijstmiddel voorzichtig weg te schrapen – u hoeft niet veel kracht te gebruiken. Nadat je slib hebt verwijderd dat gemakkelijk loslaat, laat je je nagels nog eens 5 tot 10 minuten weken.

Buff alle laatste stukjes af
Nadat je het grootste deel van de nagellak hebt verwijderd, heb je waarschijnlijk nog steeds kleine stukjes product aan je nagels gehecht. Gebruik een nagelbuffer om het resterende product voorzichtig weg te poetsen, en zorg ervoor dat je je natuurlijke nagels niet te veel poetst.

Breng nagelolie aan
Op dit punt hebben uw natuurlijke nagels een pak slaag gekregen. Als het nodig is, knipt en vijlt u de randen van uw nagels. Masseer vervolgens een royale hoeveelheid nagelriemolie in je nagelbedden en nagelriemen. Vervolg met handcr̬me als je die hebt Рje huid is waarschijnlijk behoorlijk droog van al het handwassen dat je tegenwoordig hebt gedaan.