Van je keuken tot je schoonheidskast

Voor het haar: Kokosolie Haarmasker Dit haarmasker met één ingrediënt is tot op de dag van vandaag een wekelijks ritueel voor zowel mij als mijn moeder. Kokosolie hydrateert diep van wortel tot punt en voedt en kalmeert je haar. Bovendien helpt het eiwitverlies te voorkomen, waardoor je follikels sterker worden dan ooit.

We verwarmen de kokosolie altijd om het te smelten voordat we het op droog haar aanbrengen en het vervolgens sectie voor sectie bewerken. Zorg ervoor dat u de olie onderweg goed masseert om de hoofdhuid te stimuleren en beter te penetreren. Als ik in een moeilijke tijd zit, probeer ik het minstens een uur aan te laten staan, maar idealiter laat ik het een nacht staan. Na het masker voelt mijn haar niet alleen zachter en gezonder aan, maar ziet het er ook glanzender uit.

Gebruik een douchemuts of handdoek om je haar in te wikkelen omwille van je kussensloop. En vergeet niet om je haar een extra spoeling (of twee) te geven tijdens het wassen om alle olie eruit te halen.

Voor de huid: gezichtsmasker met honing, yoghurt en kurkuma Honing is een krachtige antioxidant met antibacteriële eigenschappen die onzuiverheden verminderen. Yoghurt is een effectieve vochtinbrengende crème die vroegtijdige rimpels en fijne lijntjes kan voorkomen. Kurkuma staat bekend als een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende en verhelderende eigenschappen. Zozeer zelfs dat er in de Zuid-Aziatische cultuur een hele ceremonie is gewijd aan het toepassen op een bruid, zodat ze kan stralen en stralen op haar grote dag!

Meng in een kleine kom ongeveer een eetlepel yoghurt, een eetlepel honing en een theelepel krachtige kurkuma tot je een pasta-achtige consistentie krijgt. Breng aan op een pas gereinigd gezicht – ik gebruik meestal alleen mijn vingers. Laat het ongeveer 15-20 minuten intrekken en spoel af met warm water. Na het masker voelt mijn huid gehydrateerd aan en ziet ze er helderder en stralender uit.

Als de kurkuma je huid bevlekt, maak je geen zorgen, het duurt niet lang!