Wat doen antioxidanten in huidverzorging echt?

Wat zijn antioxidanten en wat doen ze?
Antioxidanten zijn stoffen die schade aan huidcellen door vrije radicalen kunnen voorkomen of vertragen. Oké, cool – maar wat zijn vrije radicalen? Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die van nature door onze cellen worden aangemaakt als ze te maken krijgen met stressoren, zowel intern (zoals ontstekingen) als extern (zoals roken of blootstelling aan UV). Omdat ze onstabiel zijn, proberen ze zich te binden aan gezonde huidcellen, wat ze kan beschadigen. Dus antioxidanten zijn nuttig in huidverzorging omdat ze de vrije radicalen neutraliseren die zichtbare schade aan huidcellen veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van antioxidanten?
Antioxidanten neutraliseren per definitie vrije radicalen om uw huid te beschermen tegen schade. Door antioxidanten toe te passen in uw huidverzorgingsproducten, helpt u de zichtbare tekenen van huidbeschadiging te voorkomen: rimpels, fijne lijntjes, verzakking, donkere vlekken, acnelittekens en een onregelmatige toon, om er maar een paar te noemen. Maar hier is het ding: er zijn honderden soorten ingrediënten die zijn geclassificeerd als antioxidanten. Velen hebben extra voordelen, zoals verhelderende en verzachtende ontstekingen.

Wat is de beste antioxidant?
Omdat er zoveel verschillende soorten antioxidanten zijn, hangt de beste antioxidant voor jou echt af van je persoonlijke behoeften. Sommige antioxidanten kunnen ook donkere vlekken en verkleuring helpen vervagen. Sommige antioxidanten zijn ook erg goed in het kalmeren van roodheid.