Brass is terug

Koper staat al jaren aan de zijlijn, maar maakt een comeback. Hier zijn manieren waarop huiseigenaren de afwerking kunnen toevoegen om glamour toe te voegen en huizen te laten opvallen.

1. Spaarzaam gebruiken. Messing werkt het beste bij gebruik in kleine doses. Te veel kan een ‘te matchy matchy’-look creĆ«ren. Overmatig gebruik kan ervoor zorgen dat het er goedkoop uitziet, matiging is de sleutel.

2. Mix afwerkingen. Messing lijkt eerder tijdloos dan trendy als het mat, geborsteld of verouderd is, wat de glans verzacht. Maar wees voorzichtig bij het mengen van koper in een enkele ruimte van verschillende fabrikanten. Er is een enorm bereik in kleur en helderheid. Sommige nemen een felgele kleur aan, terwijl andere meer een verouderd goud kunnen zijn.

3. Combineer warme metaalkleuren. Messing, goud en brons kunnen goed samenwerken, omdat ze dezelfde warme waarden hebben als glanzend nikkel, dat naar de koudere kant neigt.

4. Meng metalen. Sommige ontwerpers denken ook dat messing, satijn, geborsteld nikkel, roestvrij staal en met olie ingewreven brons samen kunnen worden gebruikt. Maar doe het nog steeds met enige voorzichtigheid. Ga voor vergelijkbare consistentie met warme, gedempte ondertonen.

5. Overweeg een lange levensduur. Hoe lang messing in de mode blijft, is onbekend. Wanneer het te alomtegenwoordig wordt in winkels, magazijntijdschriften en op designwebsites, is het misschien tijd om verder te gaan. Het goede nieuws is dat messing accenten gemakkelijk zijn toe te voegen en uit te schakelen.