De zon schijnt op zonne-energie

Hoeveel waarde voegt een zonne-installatie toe aan een woning? Consumenten die geïnteresseerd zijn in de kosten-batenanalyse van residentiële zonne-installaties, ook wel fotovoltaïsche systemen genoemd, vragen zich steeds vaker af. Als u nog geen pand met zonnepanelen heeft verkocht, doet u dat waarschijnlijk snel, dus het is belangrijk om de branchepitches en de potentiële winst voor huiseigenaren en investeerders te begrijpen.

Zodra een systeem is geïnstalleerd, betaalt een huiseigenaar doorgaans een kleine maandelijkse vergoeding om op het hulpprogramma te worden aangesloten. Dit betekent dat ze de kosten van het systeem kunnen delen door de maandelijkse kosten die ze hebben betaald voor elektriciteit om erachter te komen hoe lang het duurt om break-even te gaan; daarna gaan de besparingen voor onbepaalde tijd door. Als huiseigenaren bijvoorbeeld een maandelijkse elektriciteitsrekening van $ 215 hebben en $ 15 daarvan de aansluiting op het elektriciteitsnet is, kunnen ze een PV-systeem installeren van $ 15.000 om $ 200 per maand te besparen en de kosten van de zonne-installatie in iets meer dan zes jaar te betalen .

In delen van het land waar stroomuitval vaak voorkomt, hebben zonne-installaties met batterijopslag een extra aantrekkingskracht omdat huiseigenaren elektriciteit kunnen opslaan voor tijden dat het elektriciteitsnet uitvalt. Batterijopslag groeit in populariteit in Californië, de topstaat voor zonne-installaties, waar bezorgdheid over bosbranden ertoe heeft geleid dat nutsbedrijven herhaaldelijk de stroom hebben uitgeschakeld, en in Florida en Texas, waar orkanen tot stroomuitval leidden.

Vergelijking Winkelen
Maar hoe help je kopers en verkopers om de waarde van een zonne-installatie voor een woning op de markt te beoordelen? De dollarwaarde is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, locatie en leeftijd van het systeem en de lokale elektriciteitskosten. Tot voor kort was dat het toekennen van een waarde aan een woonsysteem moeilijk, maar de gratis online PV-waardetool, ontwikkeld door datawetenschappers, stelt makelaars, taxateurs en hypotheekverstrekkers in staat om een cijfer te geven aan de huidige marktwaarde van een woonsysteem , zelfs als een verkoper niet langer het oorspronkelijke contract heeft met de specificaties van het systeem.

Kopers laten zien dat ze de extra kosten van zonnepanelen de moeite waard vinden. Huizenkopers zijn altijd bereid om PV-huispremies te betalen in verschillende staten, huizen- en PV-markten en woningtypen; gemiddelde premies voor het volledige monster komen overeen met ongeveer $ 4 / W of $ 15.000 voor een gemiddeld PV-systeem van 3,6 kW.