Hoe u het beste door nieuwe kleurentrends kunt navigeren

Huiseigenaren en hun vastgoedprofessionals hebben jarenlang een dunne lijn getrokken tussen de huidige interieurtrends en het kiezen van een neutraal palet dat de meest potentiële kopers aantrekt. Als een huiseigenaar ging met rijke kleurkeuzes in verf en andere decoraties, riskeerden ze een prijs te betalen bij wederverkoop. Een glanzende rode eetkamer of een slaapkamer met paars behang heeft potentiële kopers misschien zelfs afgewezen.

Maar terwijl designtrends opnieuw zijn geëvolueerd, heeft die veilige route van neutrale beiges, grijzen en blanken geleid tot een gelijkheid die een beetje vermoeiend is.

Toen de beroemdste kleurentrendsetter van het land en verschillende andere verffabrikanten aankondigden dat hun keuzes voor de kleur van het jaar 2020 koninklijk en marineblauw, stoffig roze en meerdere variaties groen waren, zijn veel huiseigenaren op de levendige kleurenwagon gesprongen.

Hoewel het lijkt alsof één kleur elk jaar de boventoon voert – vooral sinds een bedrijf meer dan 20 jaar geleden het concept van de kleur van het jaar introduceerde – is dat niet noodzakelijk het geval. De kleur van het jaar vertegenwoordigt een slimme manier om ontwerpkeuzes en verfproducten op de markt te brengen. Dit jaar is het niet anders.

Neutralen zijn nog steeds belangrijk

Terwijl gedurfde kleuren al het geroezemoes, grijs, beiges en wit krijgen, verdwijnen ze niet volledig. Het zijn klassiekers.

Neutralen zullen blijven verschijnen in interieurs, vooral in de keuken, volgens de bevindingen van een trendsonderzoek uit 2020. Wit blijft de meest populaire kastkleur, gevolgd door middelgroot hout en vervolgens grijs. En neutrale grijzen, blanken en beiges zijn nog steeds erg populair op muren en in interieurs.

Neutralen koppelen aan gedurfde kleuren

De grootste afhaalmaaltijd van de interieurtrends van dit jaar is dat neutrale kleuren vaker worden gecombineerd met poppen met sterkere kleuren. Sommige van de neutrale verfkleuren hebben zelfs een vleugje onderliggende tinten om een vrolijke middenweg en wat frisheid te bieden.

Voor degenen die denken dat ze langer zullen blijven en comfortabel zijn met durf, zeggen ontwerpers dat ze ervoor gaan. Sommige huiseigenaren pushen zelfs hun ontwerpexperts om dramatische kleurenpaletten te bedenken.