Typische levensproblemen en hoe deze op te lossen.

Je hebt je doel niet bereikt.
Dat u een doel heeft gesteld, wil nog niet zeggen dat u het ook gaat halen. Voor veel van de moeilijkste doelen in het leven zijn veel pogingen nodig.

Mensen die praten over succes en persoonlijke ontwikkeling bereiken ook hun doelen niet.
Het beste gevoel bij het bereiken van een doel is de reis die nodig was om daar te komen. Als al je doelen gemakkelijk waren, zou je aan het einde van het proces niets voelen.

Oplossing:
Neem het doel dat je niet hebt bereikt en probeer een andere aanpak. Het steeds opnieuw doen om je doel te bereiken is de definitie van waanzin. Je helden missen ook hun doelen. Wat ze onderscheidt, is dat ze niet opgeven. Het leuke van het stellen van doelen is te weten dat je niet zult slagen.

Iemand heeft je bekritiseerd.

Als je in deze wereld een deuk wilt maken, komen de critici uit de kast. Hoe groter je ambities zijn, hoe meer kritiek je krijgt.
Het aantal critici dat u heeft, staat in directe verhouding tot uw succes.

Oplossing:
Je kunt niet iedereen die je in het leven ontmoet, behagen. Critici zijn niet allemaal slecht. Ook van hen kun je dingen over jezelf leren. De oplossing is om van kritiek te leren, niet bang te zijn.

Je carrière is in de war geraakt.

Of je nu ondernemer bent of een gelukkige kantoormedewerker, je carrière zal op een gegeven moment in de war raken.

Je carrière zal in de war raken. Dingen die je nooit kunt voorspellen in je carrière gaan gebeuren.

Oplossing:
Zie carrière-uitdagingen voor wat ze zijn: een kans om iets anders te proberen. Als je carrière nooit in de war is geraakt, blijf je waarschijnlijk je hele leven in je comfortzone en probeer je nooit iets anders. De oplossing is om te zien dat je carrière in de war raakt als een kans om te groeien. Overtollig worden kan de enige realiteit zijn waardoor u uw eigen startup wilt maken.

Tim Denning