Veranderingen in levensstijl aanbrengen die blijvend zijn

Veranderingen in levensstijl zijn een proces dat tijd kost en ondersteuning nodig heeft. Als je eenmaal klaar bent om een wijziging aan te brengen, is het moeilijkste om je vast te leggen en door te zetten. Dus doe je onderzoek en maak een plan dat je voorbereidt op succes. Zorgvuldige planning betekent dat u kleine doelen stelt en stap voor stap dingen doet.

Maak een plan dat blijft hangen.

Je plan is een kaart die je zal begeleiden op deze reis van verandering. Je kunt het zelfs beschouwen als een avontuur. Wees specifiek bij het maken van uw plan. Wil je meer sporten? Geef aan op welk moment van de dag u wandelingen kunt maken en hoelang u loopt. Schrijf alles op en vraag jezelf af of je zeker weet dat deze activiteiten en doelen voor jou realistisch zijn. Zo niet, begin dan met kleinere stappen.

Begin klein.

Nadat u realistische doelen voor de korte en lange termijn heeft geïdentificeerd, moet u uw doelen opsplitsen in kleine, beheersbare stappen die specifiek zijn gedefinieerd en gemeten kunnen worden. Is het uw doel op lange termijn om binnen vijf maanden 20 pond te verliezen? Een goed wekelijks doel zou zijn om een pond per week te verliezen. Als je gezonder wilt eten, overweeg dan om de week een dessert te vervangen door een gezondere optie, zoals fruit of yoghurt. Aan het eind van de week zul je succesvol zijn, wetende dat je je doel hebt bereikt.

Verander één gedrag tegelijk.

Ongezond gedrag ontwikkelt zich in de loop van de tijd, dus het kost tijd om ongezond gedrag te vervangen door gezond gedrag. Veel mensen komen in de problemen als ze teveel te snel proberen te veranderen. Om je succes te verbeteren, focus je op één doel of verandering tegelijk. Als nieuw gezond gedrag een gewoonte wordt, probeer dan een ander doel toe te voegen dat bijdraagt aan de algehele verandering waarnaar u streeft.

Betrek een vriend.

Of het nu een vriend, collega of familielid is, iemand anders op uw reis houdt u gemotiveerd en verantwoordelijk. Misschien kan het iemand zijn die met jou naar de sportschool gaat of iemand die ook probeert te stoppen met roken. Praat over wat je doet. Overweeg om lid te worden van een steungroep. Iemand hebben met wie je je strijd en successen kunt delen, maakt het werk gemakkelijker en de missie minder intimiderend.

Vraag om ondersteuning.

Het accepteren van hulp van degenen die om je geven en die zullen luisteren, versterkt je veerkracht en toewijding. Als u zich overweldigd voelt of niet in staat bent om uw doelen alleen te bereiken, overweeg dan om hulp te zoeken bij een psycholoog. Psychologen zijn uniek opgeleid om het verband tussen lichaam en geest te begrijpen, evenals de factoren die gedragsverandering bevorderen.

De gewenste wijzigingen aanbrengen kost tijd en toewijding, maar u kunt het doen. Onthoud gewoon dat niemand perfect is. Je zult af en toe een keer uitvallen. Wees lief voor jezelf. Als je een brownie eet of de sportschool overslaat, geef dan niet op. Kleine foutjes op de weg naar je doelen zijn normaal en oké. Besluit om te herstellen en weer op het goede spoor te komen.