De do’s en don’ts van het dragen van een jumpsuit

Een jumpsuit is een briljant veelzijdig kledingstuk dat overal kan worden gedragen – dag of nacht; het stylen ervan kan echter lastig zijn. Om je te helpen het goed te doen, zijn hier enkele essentiĆ«le jumpsuit-do’s en don’ts.

Ga zwart

Als je van plan bent om overdag en ‘s nachts in een jumpsuit uit te stappen, moet zwart je favoriete kleur zijn. Het is geavanceerd, afslankend en past bij alles!

Ga niet voor gekke prints

Winkels slaan geen jumpsuits op met gekke prints of patronen – het komt omdat ze er niet goed uitzien. Dit type outfit heeft geen groot drama nodig om er goed uit te zien, dus blijf bij effen kleuren.

Draag het met hakken

Combineer een jumpsuit met een paar killer heels en je hebt de perfecte outfit voor het feestseizoen van deze zomer. Sommige modemeisjes beweren dat hakken de enige manier zijn om een jumpsuit te dragen; daar zijn we niet zeker van, maar er is geen twijfel mogelijk over de glamour en verfijning die een goed paar hoge hakken aan een outfit toevoegen, om nog maar te zwijgen van de langgerekte beenlijn.

Draag geen kattenpak

Verwar een kattenpak nooit met een jumpsuit. Huidvriendelijke kattenpakken zien er niet flatterend uit en zijn een fashion faux pas die nog moet gebeuren. Als het tweede huidding is wat je zoekt, ga dan voor jeggings.

Draag een jas

Een jumpsuit combineren met een jas is de perfecte optie om tijdens de zomeravonden in de schaduw de kou weg te nemen. Als je een jumpsuit-newbie bent, kan een jas de look subtieler maken. Wat voor soort jas je moet kiezen – pastel is een goede keuze.

Ga niet voor krijtstrepen

Krijtstreep jumpsuits in smoking-stijl doen de laatste tijd de ronde – tenzij je naar een themafeest uit de jaren 70 gaat, is dit geen goede look.

Draag accessoires

Jumpsuits kunnen met alles worden gecombineerd, van bungelende oorbellen tot statement-kettingen, maar pas op dat je het niet overdrijft. U wilt accessoires kiezen die de look aanvullen zonder de zaken te ingewikkeld te maken. Ga altijd voor de ‘less is more’-aanpak – eenvoudige sieraden voor overdag; heldere sieraden voor feestjes; opvallende manchet voor formele gelegenheden.