Dingen die je niet wist over Colorado

1 – Denver kan aanspraak maken op de uitvinding van de cheeseburger. Het handelsmerk voor de naam Cheeseburger werd in 1935 toegekend aan Louis Ballast, een inwoner van de stad.

2 – In een klein stadje genaamd Fruita, net buiten Grand Junction in het westen van Colorado, vieren de lokale bevolking Mike de Headless Chicken Day. De vieringen komen voort uit een dag waarop de lokale boer, de heer Lloyd Olsen, op 10 september 1945 het hoofd van Mike de kip afsneed, in afwachting van een kipdiner – Mike overleefde de beproeving en leefde nog eens 18 maanden zonder hoofd!

3 – Colorado heeft de hoogste continu geasfalteerde snelweg in de Verenigde Staten. Trail Ridge Road – (US-34) loopt door het Rocky Mountain National Park tussen Estes Park en Grand Lake en steekt de Continental Divide over op 12.183 voet boven zeeniveau. Colorado is ook de thuisbasis van de hoogste verharde weg in Noord-Amerika. De weg naar Mt Evans bij de I-70 vanuit Idaho Springs klimt tot 14.258 voet boven zeeniveau.

4 РDe grootste platte berg ter wereld bevindt zich in Grand Mesa. Bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt van de vallei tot de Mesa-top terwijl ze de Grand Mesa Scenic Byway (snelweg 65) verkennen, die langs ansichtkaartscènes slingert. Fruitboomgaarden, wijngaarden en fladderende espen vullen het landschap terwijl de zijweg omhoog gaat naar 10.000 voet.

5 – Leadville is de hoogst opgerichte stad in de Verenigde Staten. De regio lag op 10.430 voet boven zeeniveau en was een bloeiende zilvermijnregio – veel van de naburige steden hadden ‘zilver’ in hun naam. Om een beetje variatie toe te voegen, besloten de oprichters de stad Leadville te noemen. Net ten oosten van Leadville ligt Alma, waar u het hoogste postkantoor van de VS vindt.

6 – Colfax Avenue in Denver is de langste aaneengesloten straat in Amerika.

7 – Colorado is de Rodeo-hoofdstad van de wereld. De eerste Rodeo ter wereld werd gehouden op 4 juli 1869 in Deer Trail, net ten oosten van Denver. Elke januari herbergt Denver ‘s werelds grootste Rodeo genaamd The National Western Stock Show en Colorado Springs organiseert de oudste jaarlijkse rodeo van de staat, de Pikes Peak of Bust Rodeo.