Redenen om de Sahara-woestijn te bezoeken

1. De schoonheid en rust

Het is onovertroffen en de schaal en het zicht van een heldere 360 ° -horizon is geweldig. Het landschap verandert voortdurend en is alles behalve kaal en kaal, met hoge duinen, lage duinen, putten en droge oases. Op sommige plaatsen voeden warme bronnen zich met een warm meer, verlaten dorpen en oude ruïnes.

2. Hemel ‘s nachts

De woestijnhemel slaapt onder de sterren en is ‘s nachts een suggestief en ontzagwekkend visueel fenomeen. Vaak heb ik op het zand gelegen en naar de nachtelijke hemel opgekeken en soms leek het, alsof mijn blik naar de aarde terugkeerde, alsof de hele horizon in mist gehuld was. Elke avond is adembenemend mooi.

3. Eten

Het smaakt altijd goed in de open lucht en bedoeïenenmannen zijn uitstekende koks. Het eten is biologisch en natuurlijk, op traditionele wijze vers bereid op open vuur. Het dieet bestaat uit vers fruit, salades die in olie worden gegooid en een verscheidenheid aan gerechten gemaakt van vlees, groenten, pasta en kruiden, en natuurlijk couscous. Brood wordt elke dag vers gebakken in de sintels van het vuur. Heerlijk.

4. Nauw gezelschap

Het ontwikkelt zich snel, gestimuleerd door het leven van de bedoeïenenlevensstijl en het delen van de dagelijkse taken, zoals hout verzamelen, de kamelen vinden en afronden en eten uit een gemeenschappelijke kom. Het is een leven met gelach en avonden rond het vuur praten, vaak met traditionele muziek en zang.

5. Avontuur

Een trektocht in de Sahara is nooit saai en is zo fysiek als je hem wilt maken. Als je alleen weg bent van het kamp, is het heel gemakkelijk om je te oriënteren, want zelfs op korte afstand kan het kamp worden verborgen door zandheuvels en lage struiken. Het ontwikkelen van een gevoel van richting is belangrijk en als verdwalen een zorg is, kan troost worden gevonden in de wetenschap dat de bedoeïenen snel zullen komen kijken en je gemakkelijk zullen vinden.